Política lingüística i aprenentatge

Institut d’Estudis Catalans És l'ens de referència normativa per a la llengua catalana en el seu conjunt. Exerceix d'acadèmia de la llengua catalana i de centre d'estudis de recerca en totes les matèries del saber. Atès aquest caràcter pluridisciplinari, l'IEC està dividit en cinc seccions: Secció Historicoarqueològica, Secció de Ciències Biològiques, Secció de Ciències i Tecnologia, Secció Filològica i Secció de Filosofia i Ciències Socials.

Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans La Secció Filològica acompleix la funció d'acadèmia de la llengua catalana que l'Institut té encomanada. Per tant, es dedica a l'estudi científic de la llengua, a l'establiment de la normativa lingüística, etc. Per dur a terme aquestes tasques, la Secció s'estructura en comissions, com ara la Comissió Lexicogràfica, la Comissió de Gramàtica, etc.

Comissió Tècnica d'Assessorament Lingüístic de la UIB (CTAL) És l'òrgan delegat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General per a la funció d'assessorament que l'Estatut d'Autonomia atorga a la UIB, institució oficial consultiva per a tot el que es refereix  a la llengua catalana. Entre altres tasques, elabora dictàmens sobre les formes correctes dels topònims d'acord amb l'IEC, sobre qüestions diverses de llengua, etc. [No té web pròpia.]

UIBidiomes Centre de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) que atén la demanda de les necessitats de formació en idiomes que existeix actualment i ofereix cursos presencials i exàmens lliures adreçats a tothom que vulgui aprendre un idioma o perfeccionar-ne el nivell. Els cursos i exàmens lliures oferts es regeixen pel Marc europeu comú de referència per a l'aprenentatge i l'avaluació de les llengües (MECR).

Política lingüística de la UIB Es regeix pel Reglament d'usos lingüístics i el Pla de llengües. Els objectius principals de la UIB en aquest camp són els següents: la promoció de la llengua catalana en tots els àmbits universitaris, la promoció del multilingüisme de la comunitat universitària, l'acolliment dels estudiants estrangers que visiten la UIB i l'assessorament d'altres institucions en matèria de política lingüística.

Pla de Formació Lingüística i Cultural UIB (FOLC) El Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) defeineix i organitza els cursos i les proves lliures per obtenir les titulacions per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari.

Institut d'Estudis Baleàrics del Govern de les Illes Balears L'Institut d'Estudis Baleàrics és un organisme que depèn del Govern de les Illes Balears dedicat al foment de la llengua i la cultura catalanes. Entre altres actuacions, organitza cursos de català de tots els nivells adreçat a persones més grans de 16 anys, tallers d'acollida lingüística, etc.

Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL)Institució de caràcter públic de la Generalitat Valenciana. La seva funció és determinar i elaborar la normativa del català parlat al País Valencià i vetllar pel seu ús normal. Entre les seves competències hi ha determinar la normativa lingüística del català al País Valencià en tots els seus aspectes, fixar les formes correctes dels topònims i dels noms de persones oficials al seu àmbit, etc.